02 окт.

Два месеца за един живот

Преди няколко месеца аз и съпругата ми бяхме пред кръстопът. Знаех, че след два месеца няма да работя на тогавашното ми работно място в София. Можех да избера да си потърся нова работа или най-после да стартираме една стааара идея в зародиш. Решихме, че е време да направим нещо кардинално различно от всичко, което сме правили досега, за да променим напълно живота си и да дадем по-добро детство на нашите деца. Затова зарязахме всичко в София и дойдохме в Пловдив.

За да не ви звучи като лигава хрумка, трябва да кажа, че не беше толкова лесно решение, тъй като аз съм професионалист с над 10 години опит в сфера, в която няма много други професионалисти. С други думи – работа щях да си намеря. Освен това, ние не сме заринати с пари, напротив – ние сме хоумскуулъри с инвестиция в децата и живеещи на една заплата. С други думи – за да отворим такова място ни трябваше кредит, който никой нямаше да ни даде.

По едно прекрасно стечение на обстоятелствата обаче, успяхме да намерим парите и от тук нататък хвърлихме гигантски усилия, за да случим Offline Cafe за два месеца. Това не означава, че нищо не беше премислено. Напротив – работихме с професионалисти, преминах през консултантска програма за млади предприемачи и си изградихме много ясен бизнес план, от който не се измествахме дори на сантиметър.

Преместихме се в Пловдив, защото макар и да нямаме роднини или опит с града, само с няколко посещение ние се влюбихме в него и решихме, че това е мястото, където искаме нашите деца да отраснат.

Тук срещнахме прекрасни хора, които ни помогнаха изключително, за да се случи нашата мечта, а самото заведение постигна неочакван (макар и предвиден по бизнес план) фурор. Още от октриването ние успяхме да открием нашата вярна клиентела, която се забавлява всеки ден при нас.

От тук нататък вече… знаете всичко за нас. Следите ни във фейсбук и сте се запознавали с нас наживо. Знаете, че и ние работим така сякаш не работим и летим в облаците с нашите идиотски идеи, които за наша още по-голяма изненада (макар и не по бизнес план) работят… май.

Имам още много планове занапред и ако сте търпеливи с нас, с голям кеф ще се опитваме редовно да ви изненадваме!

 

Leave a Reply